Windows Azure henüz CTP iken (yani ülke ve ücretlendirme sınırlaması yokken) basit bir uygulama hazırlamıştım. “Is My Server Up” isimli. Uygulamanın adı üstünde aslında. Sisteme kaydettiğiniz web sitelerini belirli aralıklarla online mı değil mi diye kontrol ediyor. Online değilse hemen twitter ve twilio aracılığı ile siteyi kaydeden kullanıcıyı uyarıyor. Bu uygulama ite kaka 20 civarında kullanıcı ve 60-70 civarı siteyi kontrol eder hale gelmişti. En azından test etmem kolaylaşmıştı sistemi. Azure CTP sona erince benim servisim de kapandı. Açıkçası çok fazla kullanıcı olmadığından, ve bu servisin geleceği konusunda bir söz vermediğimden pek üzülmedim. Bu test kullanıcılarına özellikle teşekkür ederim. Ama şimdi en önemli kullanıcılarımdan birinin OakLeaf Systems’dan Roger Jennings olduğunu acı bir şekilde öğrendim. Kendisi bundan hemen hemen 1 sene önce şu yazıyı yazmış blogunda : http://oakleafblog.blogspot.com/2009/10/unscheduled-50-minute-outage-of-my.html Yazıda özetle 3 adet benzer servisi karşılaştırmış (bir tanesi benimki!). Yazının sonundaki cümleyi aynen buraya alıyorum :

“There are minor inconsistencies between the three reports, but it appears that all three monitors would be useful for initial testing of the Azure Services Platform Web and Data Services availability. IsMyServerUp is my favorite, because it reports the last error message details. However, if I were to use a monitoring service to back up claims for Service Level Agreement (SLA) breaches, I would pick Pingdom because of its maturity and widespread acceptance by the site hosting industry.”

Bold işaretlediğim kısımdan sonra however diyerek, SLA ihtiyaçları için kanıt olarak sunmak amaçlı kullansaydım, Pingdom u kullanırdım demiş. Windows Azure’a ısınmak için hazırladığım bu basit sistemin, Pingdom ile karşılaştırılmış olması, bir yandan sevindirirken, diğer yandan IsMyServerUp şu anda aktif olmadığı için, bana çok hazin geliyor. Sizce?